Wilt u een unieke en leerzame beleving voor uw scholieren, Scroll door!

In Control op School

Het toenemend gebruik van alcohol en drugs is een hedendaags maatschappelijk probleem dat ook binnen de schoolomgeving steeds meer aandacht vereist. Jongeren zoeken in toenemende mate hun toevlucht tot drank en drugs, zelfs binnen de schoolmuren. Voor schoolgaande jongeren is een schoolfeest vaak hét moment om grenzen te verleggen en overmatig te drinken.

Met meer dan 14 jaar ervaring in ons vakgebied, hebben wij een krachtig hulpmiddel tot onze beschikking: de alcoholbril. Deze bril wordt al jaren met succes ingezet binnen bewustwordingsprogramma’s. Bovendien kunnen onze alcoholbrillen op talloze educatieve manieren worden gebruikt.

Ontdek hoe onze expertise en de veelzijdigheid van onze alcoholbrillen kunnen bijdragen aan bewustwording en educatie binnen uw schoolomgeving.

Persoonlijke Betrokkenheid

Deze verschillende elementen dragen gezamenlijk bij aan het feit dat het bespreken van dit “gevoelige” onderwerp, alcohol en drugs, nooit saai wordt. Vooral nu de leeftijdsgrens voor de verkoop van alcohol is verhoogd van 16 naar 18 jaar, wordt het voor jongeren nog aantrekkelijker om te experimenteren met alcohol. Vaak hoor je jongeren zeggen: “Vroeger mocht het wel, nu ineens niet meer!” Dit persoonlijke aspect maakt het onderwerp des te relevanter en uitdagender om te behandelen.

Interactieve ervaring voor Jongeren

Bied jongeren een hands-on, interactieve, en speelse manier om de effecten van alcohol op hun lichaam te begrijpen. Door het gebruik van onze alcoholbril worden meerdere zintuigen geprikkeld, waaronder het gezichtsvermogen, het gevoel en de coördinatie. Deze ervaring biedt een realistische weergave van wat er gebeurt als je te veel drinkt. Het is niet alleen educatief, maar ook vermakelijk om een medestudent te zien rondlopen met de bril op, wat vaak voor komische situaties zorgt.

Ontdek hoe wij met interactieve leermiddelen jongeren bewust maken van de gevolgen van alcoholgebruik en hoe ze op een verantwoorde manier keuzes kunnen maken.

Effecten van Alcohol op je Lichaam

Alcohol kan aanzienlijke impact hebben op zowel je fysieke als mentale gezondheid. Korte termijn effecten kunnen variëren van desoriëntatie en coördinatieproblemen tot impulsiviteit en verminderd beoordelingsvermogen. Op de lange termijn kan overmatig alcoholgebruik leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, waaronder leveraandoeningen, hartproblemen en verslaving. Leer hier meer over de effecten van alcohol en maak weloverwogen keuzes voor je welzijn.

Gevaren van Alcohol

Alcoholgebruik kan leiden tot talloze gevaren, waaronder verlies van zelfbeheersing, ongelukken, gezondheidsproblemen en verslaving. Het is belangrijk om bewust te zijn van deze risico’s en verantwoordelijk met alcohol om te gaan om je welzijn te waarborgen.

Praktijkvoorbeelden

Hier illustreren we situaties waarin jongeren risico’s lopen, zoals het gevaarlijke fenomeen van ‘coma zuipen’, waarbij overmatig alcoholgebruik kan leiden tot een levensbedreigende bewusteloosheid. We benadrukken het belang van bewustwording en educatie om dergelijke gevaarlijke praktijken te voorkomen.

Alcohol- en Drugsbrillen in het Onderwijs

Ontdek de educatieve waarde van alcohol- en drugsbrillen. Deze hulpmiddelen bieden studenten een interactieve ervaring om de effecten van alcohol- en drugsgebruik te begrijpen. Ze stimuleren bewustwording en bevorderen verantwoord gedrag in een boeiende leeromgeving. Leer meer over hun toepassingen in het onderwijs.

Bespreken van Ervaringen met Alcohol en Jongeren

In onze workshops bieden we een veilige ruimte voor open gesprekken over de ervaringen van jongeren met alcohol. We moedigen deelnemers aan om hun verhalen te delen, vragen te stellen en inzichten te delen. Door middel van interactieve discussies en activiteiten, bevorderen we bewustwording en stimuleren we een constructieve dialoog over dit belangrijke onderwerp. Leer meer over hoe we dit aanpakken in onze workshops.

Professionele Ondersteuning

Bij ons ontvangt u altijd professionele begeleiding van ons toegewijde team. Wij staan voor u klaar om u te ondersteunen bij elke stap van uw bewustwordingsprogramma en ervoor te zorgen dat uw doelen worden bereikt met deskundige begeleiding en ondersteuning.

Evaluatie en Nabespreking met Jongeren en Leraren

Na elke workshop of bewustwordingsprogramma moedigen we openlijke discussies en evaluaties aan met zowel jongeren als leraren. Deze evaluaties stellen ons in staat om de effectiviteit van onze programma’s te meten en feedback te verzamelen. Op deze manier blijven we leren en verbeteren om de best mogelijke ondersteuning te bieden aan de gemeenschap.

Mogelijk Vervolg: Betrokkenheid van Ouders

Wij geloven in het belang van ouderlijke betrokkenheid en zijn van mening dat een goed voorbeeld goed kan volgen. We nodigen ouders uit om deel te nemen aan informatieve sessies en gesprekken over bewustwording, waarbij we de dialoog over alcohol- en drugsgebruik voortzetten. Samen kunnen we een positieve invloed hebben op de keuzes en het gedrag van jongeren en een gezondere toekomst voor hen creëren.

Teach the Teacher Programma: Leer Om Zelf Onze Brillen Effectief in de Klas te Gebruiken

Wij bieden een speciaal “Teach the Teacher” programma aan, zodat leraren zelfverzekerd en effectief onze alcohol- en drugsbrillen kunnen gebruiken in hun lessen. Met dit programma kunnen leraren de benodigde kennis en vaardigheden verwerven om de bewustwording van hun leerlingen te vergroten en een impactvol programma in de klas te implementeren met de brillen die ze hebben aangeschaft. Ontdek hoe u uw rol als leraar kunt versterken en studenten kunt begeleiden bij het nemen van verantwoorde beslissingen met behulp van onze hulpmiddelen.